آشوب و ناامنی؛ ابزار فشار غرب علیه ایران در مذاکرات-راهبرد معاصر
پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام
ناصر دهقانی، کارشناس سیاست خارجی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

آشوب و ناامنی؛ ابزار فشار غرب علیه ایران در مذاکرات

ناصر دهقانی، کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه اروپایی‌ها در زمینه برجام با وجود نیاز شدید به توافق با ایران، در موضع ضعف قرار دارند، گفت: تصمیم کشورهای اروپایی برای خارج کردن اتباع خود از ایران در چارچوب جورچین کلی است که بخشی از آن مذاکرات رفع تحریم‌ها را دربر می‌گیرد.
ناصر دهقانی؛ کارشناس سیاست خارجی
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۳ - ۲۳ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 15
کد خبر: ۱۵۳۸۹۴

آشوب و ناامنی؛ ابزار فشار غرب علیه ایران در مذاکرات

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ چند کشور اروپایی ازجمله فرانسه و هلند روز جمعه در اقدامی از پیش هماهنگ شده و شک برانگیز از شهروندان خود خواستند تا خاک ایران را ترک کنند. اعتراضات و ناآرامی های اخیر بهانه این کشورهای اروپایی برای توصیه به اتباع خود عنوان شده است.


در ادامه چند کشور اروپایی دیگر نظیر آلمان، اتریش و اسپانیا نیز به این جرگه پیوستند و توصیه های مشابه را به شهروندان خود که در ایران به سر می برند، کردند. نکته قابل تأمل این است که کشورهای اروپایی زمانی روی به طرح چنین توصیه هایی آورده اند که ناآرامی ها در کشور فروکش کرده و همین موضوع مؤید اقدام شک برانگیز و غیر طبیعی آنهاست. کشورهای مذکور در روزهایی که اغتشاشات روند صعودی داشت حضور خود را در کشور حفظ کردند و در برهه ای که اغتشاشات رو به آرامی می رود، دستورالعمل خروج صادر می کنند.


به طور معمول و در عرف سیاسی و دیپلماتیک زمانی که اعتراضات در کشوری به خشونت می رسد، کشورهای خارجی به خروج اتباع خود از کشور میزبان روی می آورند. حضور پررنگ و چندجانبه رسانه های غربی با هدف دمیدن در آتش اعتراضات و سعی بر بزرگنمایی آن و ظاهر مطالبه عمومی به آن دادن از دیگر نکته هایی است که در هفته های اخیر شاهد بودیم و نباید در تحلیل نقش غرب در اعتراضات اخیر دور از ذهن قرار گیرد.

اغتشاشات در هر کشوری القای ناامنی می کند، بی ثباتی سیاسی به همراه دارد و حامل سیگنال های منفی از آن کشور برای جهان است؛ آن هم در ایران که سطح بالای امنیت اجتماعی، نظامی و سیاسی اش زبانزد منطقه و جهان است


ناصر دهقانی، کارشناس سیاست خارجی درباره رد پای کشورهای اروپایی در اغتشاشات اخیر و به طور خاص چرایی تصمیم جدید آنها به «راهبرد معاصر» گفت: به تازگی هفت کشور اروپایی از اتباع خود خواستند فوری ایران را ترک کنند و بهانه آنها اتفاقات داخلی، اغتشاش و آشوب هایی است که اتفاقاً با برنامه ریزی سرویس های جاسوسی همین کشورها شکل گرفت. به نظر می آید رویکردی که در این درخواست و فراخوان شاهدیم، بیشتر با هدف عملیات روانی و اعمال فشار بر جمهوری اسلامی باشد.

 
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی در همه ابعاد دست برتر و موضع بالاتر را دارد و در حال تعامل با جهان و به ویژه اروپایی هاست، افزود: اروپایی ها در زمینه برجام و مذاکرات رفع تحریم ها در موقعیتی قرار دارند که با وجود نیاز شدید به توافق با ایران و تداوم مذاکرات، در موضع ضعف قرار دارند. در زمینه گاز و انرژی نیازمند انرژی تأمین شده از سوی جمهوری اسلامی هستند و به حامل های انرژی صادراتی کشورمان نیاز دارند. به نظر می آید آنها سعی دارند با عملیات روانی علیه جمهوری اسلامی خود را از موضع ضعف خارج کنند تا بتوانند در موضعی متفاوت با ایران وارد مذاکره شوند.

 
این کارشناس سیاست خارجی عنوان کرد: اغتشاشات در هر کشوری القای ناامنی می کند، بی ثباتی سیاسی به همراه دارد و حامل سیگنال های منفی از آن کشور برای جهان است؛ آن هم در ایران که سطح بالای امنیت اجتماعی، نظامی و سیاسی اش زبانزد منطقه و جهان است. با توجه به شرایط یک سال اخیر کشور و ثبات سیاسی که در جمهوری اسلامی شکل گرفته است و با روی کار آمدن دولت سیزدهم گره ها یکی پس از دیگری در حال باز شدن است، این گونه توطئه ها برای ناامن سازی کشور از سوی غربی ها و عوامل داخلی شان قابل پیش بینی است.

 
دهقانی گفت: مشکل تجارت خارجی کشور با عضویت در پیمان منطقه ای شانگهای و توافقاتی که با کشورهای منطقه و همسایه امضا شده، در حال مرتفع شدن است و مشکلات اقتصادی کشور نیز به دنبال بهبود وضعیت تجارت خارجی حل خواهد شد. دولت سیزدهم وابستگی به مذاکرات و برجام را از پای اقتصاد و صنعت باز کرده و حرکتی رو به جلو انجام داده است. این برای کشورهای اروپایی چندان خوشایند نیست که با ایران قدرتمند و توانمند بر سر میز مذاکره بنشینند و با امتیازاتی که دیگر جمهوری اسلامی چندان نیازمند آن نیست، بخواهند وارد معامله شوند.

 
وی عنوان کرد: تجارت خارجی و درآمدهای دلاری ناشی از فروش نفت و گاز و ... امتیازاتی بودند که اروپایی ها می توانستند در مذاکرات با دادن آن به ایران، امتیازات متقابل بگیرند. امروز جمهوری اسلامی نشان می دهد این امتیازات گرچه برای کشور مهم است، اما دیگر جنبه حیاتی ندارد. بنابراین انگاره غربی ها این است که باید در ایران بی ثباتی حاکم تا جمهوری اسلامی نیازمند اروپایی ها شود و بتواند امتیازاتی به آنها واگذار کند. آنها سعی دارند جمهوری اسلامی را از موضع برتر به زیر بکشند و آشوب های داخلی یکی از ابزارهایی است که برای این مقصود بکار بسته اند.


دهقانی با توجه به اعترافات افرادی که در جریان اغتشاشات دستگیر شدند و اعترافاتی که از سوی رهبران سیاسی کشورهای اروپایی مطرح می شود، نقش عوامل خارجی و غرب را در اغتشاشات مشهود دانست و گفت: وزیران امور خارجه هفت کشور اروپایی جداگانه مصاحبه و ویدئوهایی منتشر، از اغتشاشات و آشوب های داخلی حمایت و به تعبیر خود اعلام کردند در کنار مردم ایران هستند؛ البته همان مردمی که در تعاریف خودشان می گنجد، نه مردمی که خودجوش پای انقلابشان ایستاده اند و کشور را به مشتی آشوبگر نمی فروشند.


وی افزود: مقام های عالی رتبه اروپا به طور رسمی در دامن زدن و گسترش اغتشاشات داخلی در کشور نقش دارند. همچنین سرویس های اطلاعاتی و جاسوسی برای خلق ایرانی ضعیف و نیازمند به اروپا در سازماندهی و به خط کردن نیروهای اغتشاشگر از هیچ اقدامی ازجمله تزریق پول، وعده اقامت، دادن ویزای اروپا، وعده روابط حسنه (به تعبیر خود) پس از سقوط جمهوری اسلامی فروگذار نمی کنند. عناصری که به دلیل نیاز مادی یا شوق و علاقه ای که برای مهاجرت دارند، به راحتی کشورشان را می فروشند و به طور خاص از میان جوانان شناسایی، راهنمایی و آموزش می بینند.

وزیران امور خارجه هفت کشور اروپایی جداگانه مصاحبه و ویدئوهایی منتشر، از اغتشاشات و آشوب های داخلی حمایت و به تعبیر خود اعلام کردند در کنار مردم ایران هستند؛ البته همان مردمی که در تعاریف خودشان می گنجد، نه مردمی که خودجوش پای انقلابشان ایستاده اند


این کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: سرویس های اطلاعاتی و جاسوسی گروه های جوان را در قالب تورهای مختلف به کشورهای اروپایی می برند، انواع آموزش های مقابله با حاکمیت را به آنها ارائه می دهند و دوره به دوره هر زمانی که اغتشاشات در ایران رخ داد، شاهدیم روش های تخریب و آشوبگری نظام مندتر و سازمان یافته تر می شود. جز این نیست که اروپایی ها و عواملی که در کشور با نام گردشگر حضور دارند، چنین اقداماتی را سازماندهی می کنند.

 


دهقانی در پاسخ به سؤالی درباره رابطه میان تحولات هفته های اخیر در کشور با مذاکرات رفع تحریم ها گفت: چنین رابطه ای وجود دارد و کاملاً تصمیم اتخاذ شده از سوی اروپاست. تصمیمی که اروپایی ها برای خارج کردن اتباع خود از ایران گرفتند، در چارچوب پازلی کلی است که بخشی از آن مذاکرات رفع تحریم ها را دربر می گیرد.

 
وی افزود: مذاکرات قرار بود تابستان سال جاری میلادی به نتیجه برسد و رویکرد نسبتاً منطقی به خرج دادند و بعدها این رویکرد را به آمریکایی ها پیشنهاد کردند، اما شاهد بودیم بعد از سفری که رئیس سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی (موساد) به آمریکا داشت، آنها آمریکایی ها و به تبع آن اروپایی ها را متقاعد کردند ادامه مذاکرات به بعد از انتخابات کنگره آمریکا موکول شود.

 
دهقانی عنوان کرد: رئیس موساد به آمریکایی ها گفت، اگر مذاکرات رفع تحریم ها پیش از انتخابات کنگره به نتیجه برسد، تأثیر منفی بر تحولات رژیم صهیونیسیتی خواهد داشت و امکان دارد بنیامین نتانیاهو بار دیگر به قدرت برسید و بازگشت ترامپ و جمهوری خواهان را به قدرت فراهم کند. این انتخابات چشم امید بایدن و دموکرات هاست و برای اروپایی ها از بُعد بازنگشتن ترامپ به قدرت اهمیت دارد.


این کارشناس سیاست خارجی یادآور شد: غرب تا آن زمان باید پاسخی برای افکار عمومی داشته باشند که چرا مذاکرات متوقف شده است و موضوع آشوب ها پاسخی به افکار عمومی است که به این بهانه مذاکرات به تعویق افتاد. همچنین به این بهانه تحریم های تازه ای اعمال می کنند و حجم ابزارهای خود در مذاکرات را افزایش می دهند. بنابراین همه دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی، امپراتوری رسانه ای و دولتمردان آمریکا و اروپا پای کار آمدند تا به بهانه آشوب ها فشار بیشتری بر ایران وارد و تولید ابزار بیشتر برای مهار ایران را عملی کنند.

ارسال نظر